Soundseal decibelmattor

Soundseal är det namn som Aprobo gett sig allra mest effektiva akustikkonstruktion. När det gäller soundseal så det en slags matta, som har integrerats i en bjälklagskonstruktion. Det kan vara betong eller träbjälklag. Denna konstruktion ger bästa resultat för:

  • Stegljudsnivåer
  • Luftljudsisolation

Sedan är det så att med denna så blir akustikkonstruktionen permanent under fastighetens hela livslängd. Så har du problem med stegljud eller en återklang i ett rum så kan detta vara en bra lösning för din del.

Satsa på SoundSeal-konstruktion

Om du tycker det låter intressant med Soundseal, så kan du läsa mer om det på Aprobos hemsida. Med denna konstruktion kan du även ibland välja en tunnare betongkonstruktion vid projekteringen. Det för att få en lägre bygghöjd och lägre kostnad.

Det som Aprobom rekommenderar är Decibel 3 eller 4 till SoundSeal konstruktionen. Detta eftersom att det ger det allra bästa resultatet.

När det gäller just Decibel 3 så klarar den av de allra flesta ljud som finns i betongkonstruktioner. Däremot kan det vara bra att välja Decibel 4 för lätta träbjälklag såsom gamla vindsbjälklag, moderna I-balkskonstruktioner och KLT bjälklag.

Få hjälp med akustikproblem

Hos Aprobo finns det idag flera smarta lösningar som är just för att få bättre akustik i byggnader av olika slag. De har flera olika produkter och kollektioner, för golv och tak. Det bästa du kan göra är att kolla in deras hemsida för att se allt de har att erbjuda. Du kan även välja att ta kontakt med dem så att de kan berätta mer om vad de har att erbjuda just dig.